- advertisement -

Dexcom "???"

Discussion in 'Parents of Children with Type 1' started by KHS22, Mar 26, 2014.

  1. KHS22

    KHS22 Approved members

    Joined:
    Oct 17, 2013
    Messages:
    353
    Sorry if this has been asked a billion times, I searched and couldn't find anything!
    We jsut put the dexcom on E for the first time, YAY. Did the 2 hour wait, did her two blood sguars, entered them in. We got readings for about 30 minutes, and since then it says "???".

    Its getting transmission.

    Any ideas what it could be? The manual just says "unknown reason, may take minutes or hours to resolve"...
     
  2. mmgirls

    mmgirls Approved members

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    6,030
    On any Tylenol? or other meds?

    If I got ??? soon after insertion I would be trying to hydrate to cross that off as a possible reason. Make sure that the transmitter is on correctly seated.

    I would give it a little while I find ones on her booty tend to do this more than arms or legs, I think it takes longer for it to "wet".

    Also sometimes if you calibrated when BG was quickly moving it will go to ??? as it trys to figure it out.
     
  3. Sarah Maddie's Mom

    Sarah Maddie's Mom Approved members

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Messages:
    12,521
    My guess, given that it's your first one, would be that you might not have applied enough pressure to seat the transmitter in the sensor.

    Hope it resolves itself. Good luck!
     
  4. mmgirls

    mmgirls Approved members

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    6,030
    Yes this is what I was thinking.

    make sure that the plastic legs of the sensor are holding onto the notches/flat tabs of the transmitter. The legs should be on top of the transmitter holding it down.
     
  5. KHS22

    KHS22 Approved members

    Joined:
    Oct 17, 2013
    Messages:
    353
    Thanks ladies!!!

    No tylenol, gave her huge glass of water... the transmitter was on properly, yay! We have had a few readings, then back to ??? but then she's been up and down, so I think we started it/calibrated it when she was swinging wildly??? Will it settle out??
     
  6. hawkeyegirl

    hawkeyegirl Approved members

    Joined:
    Nov 15, 2007
    Messages:
    13,157
    Our experience is generally that ??? means that sensor has gone to ****. I would pull it, but I have zero patience for the ???.
     
  7. KHS22

    KHS22 Approved members

    Joined:
    Oct 17, 2013
    Messages:
    353
    Hahah Hawkeye I almost did - I was watching the dex like crazy, willing it to give me a #!!! But, after about 2-3 hours it seemed to sort itself out and is working perfectly now!!!
     
  8. ksartain

    ksartain Approved members

    Joined:
    Dec 21, 2012
    Messages:
    237
    Our first few sensors did that. Turns out there wasn't enough fat in the stomach area and we didn't pinch up enough, so the sensor was probably in muscle. It did that the first 5 days, ??? for a few hours, then readings for a few hours, then ??? for a few hours.

    If you see that it doesn't settle down, try a fattier area. Dexcom still replaced the sensors, so call them in.
     
  9. Mish

    Mish Approved members

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,393
    if we get ??? during the first day we also pull it. I have no time for that. We also call and get dexcom to send a replacement. :)

    Now, on day 13 or 14, we often get ??? and that's normal. That's my cue to pull the sensor and start fresh.
     

Share This Page

- advertisement -

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice